DUIZENDEN WANDELAARS ONTDEKKEN MAGISCH VERLICHT SCHEVENINGEN

Op zaterdag 10 december was het eindelijk zo ver: de Scheveningen Light Walk vond weer plaats. Duizenden wandelaars trokken naar Scheveningen om zich in het donker te laten verrassen door verlichte kunstwerken, bijzondere acts en gezellige muziek. 

Op de Palace Promenade zat de sfeer er direct goed in. Alle wandelaars ontvingen hier een goodiebag met onder andere een petje en keycord om de wandelkaart aan te bevestigen. Met veel enthousiasme gingen de wandelaars vervolgens van start op de gekozen afstand. Bij de familiewandeling was er na het startschot een heuse kerstman aanwezig die voor alle kinderen wat lekkers bij zich had. Het eerste stuk over de boulevard was voor iedereen gelijk. 

De wandelaars van de 18km trokken het strand op en liepen vervolgens door het duingebied Meijendel richting de mooi verlichte Watertoren. De natuur hier in het donker beleven blijft bijzonder! 

De acts volgden elkaar daarna snel op: er was interactie met het mysterieuze wezen “De Lichtbrenger van het Wad” om vervolgens op te warmen bij Thomas de Vuurspuwer. In het donkere bos waren enkele kunstwerken te zien, zoals lichtgevende handen op de bomen en een kunstwerk van touw en licht. 

In de Nieuwe Badkapel was er een momentje om even tot rust te komen en onder het genot van een hapje en drankje te genieten van de muziek. Big Band Metro en het Koor Jan en Alleman gaven om en om een optreden. 

Vervolgens splitsten de routes zich en vervolgden de 12 en 18km hun route richting het Westbroekpark waar de flyboarders speelden met water en vuur. Bij de Duinweg deelde Scouting De Mohicanen bekertjes warme chocolademelk uit. Een bijzondere ervaring waren de verlichte bomen bij het water. Volgens een wandelaar “dit moet je in het echt zien, dit krijg je niet mooi op de foto”. 

 

In de straten van Den Haag passeerden de wandelaars van de langere routes nog een 4 meter hoog verlicht hoofd, waar vele foto’s mee gemaakt zijn. Om vervolgens bij de haven uit te komen. Hier speelde licht weer een grote rol: meerdere boten in de haven waren verlicht en ook de Havenloods werd in gekleurde schijnwerpers gezet. Het bezoek aan de KNRM was één groot feest. 

Je kan natuurlijk niet in Scheveningen zijn zonder even het strand op te gaan: dus mochten alle wandelaars nog een keer het strand betreden bij Aloha. Hier wezen de Witte Duifjes iedereen de weg naar de glühwein. Ook in de Keizerstraat stond er wat lekkers klaar: een oliebol. 

Via de lichtgevende zeepaarden aan de Zeeweg kwam iedereen weer terug op de boulevard. Hier kon nog vol verwondering gekeken worden naar de lichtshow op het Kurhaus voordat de finish werd gepasseerd. Hier kreeg je de laatste stempel en kon je de herrinneringspin ophalen. Binnen op De Pier ging het feestje nog even door met de Pier Proeverij en John Medley.

Het was weer een zeer geslaagde avond waarover nog lang nagepraat zal worden door alle deelnemers.

Deel dit bericht

Meer nieuws