2023 - Scheveningen Light Walk

GESLAAGDE VIJFDE EDITIE VAN DE SCHEVENINGEN LIGHT WALK

Op zaterdag 9 december trokken vele enthousiaste wandelaars erop uit om Scheveningen te gaan ontdekken. De vijfde editie van de Scheveningen Light Walk stond opnieuw in het teken van het magisch verlichte Scheveningen. Onderweg konden de wandelaars dan ook vele spectaculaire (licht)acts bewonderen.

Bij deze jubileumeditie konden de wandelaars kiezen tussen een tocht van 7,5, 12, 18 km of de Familiewandeling (7,5 km). Via de uitgepijlde route kwam iedereen langs toffe licht- en muziekacts! De sfeer zat er vanaf het begin al goed in met de honderden lampjes die iedereen had meegenomen. Alle deelnemers ontvingen bij de start een goodiebag met daarin onder andere een Scheveningen Light Walk pet en keycord om de wandelkaart aan te bevestigen.

Direct na de start op de Noord-Boulevard in Scheveningen trok de 18 km door de Oostduinen om daar via de verlichte Watertoren, waar zij hun eerste stempel konden ophalen, door te lopen naar de Ichthuskerk. De mooi verlichte paden leidde de deelnemers van de 12 en 18 km door de Nieuwe Scheveningse Bosjes in de richting van Muzee Scheveningen. Hier konden alle deelnemers van de 12 en 7,5 km hun eerste stempel laten zetten.

De wandelaars liepen gezamenlijk verder in de richting van de Nieuwe Badkapel waar ze onderweg toffe licht- en muziekacts konden bewonderen! De route ging verder waarna er op de Duinweg geproost kon worden met heerlijke warme chocolademelk. Deelnemers vervolgden hun weg langs de verlichte Waterpartij om vervolgens een verlichte draak tegen te komen die ook nog eens vuur spuwde. Vooral deze show viel goed in de smaak bij deelnemers van de Familiewandeling (7,5 km).

De volgende stop voor de 18 km was het Kunstmuseum Den Haag. Hier konden zij gezellig op de foto én daarnaast ook nog een stempel ophalen. Bij Aloha kwamen de routes van de 12 en 18 km weer samen om te genieten van glühwein.

Bij de Keizerstraat kwamen alle routes samen voor de heerlijke oliebollen. Er werd dan ook gestrooid met poedersuiker voor op de oliebollen als laatste stop. De kilometers werden over de Boulevard aan het strand afgelegd waarna de laatste stempel opgehaald kon worden. De finish bij het Kurhaus was behaald! Alle wandelaars ontvingen een welverdiende wandelpin. De avond werd afgesloten met de Light Walk & Cheers @Kurhaus borrel na de finish.

Het was een geslaagde avond vol van nieuwe ontdekkingen, sfeer en gezelligheid.

Deel dit bericht

Meer nieuws